• Nyheter
 • Turforslag
 • Fine plasser
 • Bli medlem!

 • Styret/organisering
 • Kontakt oss

 • Medlemsmøter
 • Arrangementer
 • RAT-historie

 • Linker til andre siderJomfruturen Gjetholmsjøen - Barkilen
Publisert av Inger Maren Gjerlaug [18.06.19 19:02]
Utskriftsvennlig side

48 glade turgåere var med på den første turen. Vi kalte det for familietur, og det ble det. Så mange unger som lå først i stien, var en fryd å se.


Den yngste på 3 år, sprang og lo de vel 7 km, som turen var tur/retur. Med niste og godteri fra Joker`n og kafferast på Barkilen sætervoll hvor det nye rastebordet ble innviet, og ny bru over elva, ja, da ble turen vår helt topp. Takk til Karin Hørsandlien og Julie Strømsrud som tenkte ut dette, det har aldri skjedd før!
Med dugnad i Åsbygda som erfaring disse siste månedene, vil jeg berømme medlemmene våre. Så glade, så ivrige og fulle med pågangsmot, da er det lett å være dugnadssjef. Åsbygda ble en berikelse for RAT, uten tvil. Takk til alle som er med oss på dette stiopplegget i Åsbygda, turene og småting som må gjøres. takk for at så mange vil ta i et tak! Det gjør arbeidet lett.

Nå kan Rondanestien fra Bjørnstaddammen benyttes igjen. Rester etter tornado-spøkelset er fjernet for denne gang.
Vi vil i tillegg anbefale: Storhaugen-Grønlien-Kvitberget. Finnburet- Grønlien. Busvolsætra-Målervassdammen-Busvolsætervakoia. Malungen-Renndammen-Stygghølet. Gjetholmsjøen-Barkilen. Optjennsstøa-Skesvollen.
Vi har GPS-merket fire nye stier i Åsbygda. De er ikke skiltet ennå, men stiene er fine å gå.
Huserunden om Svendby og Nordstad. Strømsrudrunden og Sagrunden. Gjetholmsjøen-Barkilen-Bjørke.


<<Tilbake


RAT selger bok og kart.
Dette er boka som du kan kjøpe på Jokerbutikken i Åsbygda, Joker i Gata, Romedal Blomster, Fredheim gårdsutsalg og av styremedlemmene. Boka koster kr 330,- Vippsnr: 596587, Romedal Almenning Turstilag.
Boka kom ut i 2021 og omhandler mye av det som skjedde i Romedal Almenning i forrige generasjoner. Boka viser hvor sætrene lå, hvor tømmerfløtingen foregikk og hvor fluktrutene gikk under krigen.
Husk å kjøpe kart som viser stiene i almenningen.

Norgeskart for mobil
Kart for nedlasting som app på mobilen. Kartet viser din posisjon. I dette kartet finner du Romedal almenning turstilags stier. Se etter ikon for appstore.

Norgeskart.no
Kart på mobil hvor du kan søke deg fram til turen din.

Nytt turkart
Kartet kan kjøpes på Nærbutikken i Åsbygda, Joker i Gata, bensinstasjonen i Gata, Romedal blomster, bensinstasjonen i Romedal sentrum, Fredheim gårdsutsalg i Stange Vestbygd og HHT-butikken på Hamar. ESSO-stasjonen i Sand i Nord-Odal har også kart til salgs. Alle styremedlemmene har kartlager, du kan henvende deg til en av oss.

Kartet koster kr 50,-. Vi har et vippsnummer som står i folderen.
Romedal Almenning Turstilag - design/kode: Kroglund Media © 2013-