Året 2021 var et aktivt år i RAT.
Året 2021 var et aktivt år i RAT.

av Inger Maren Gjerlaug, 10.07.21 13:03


I juni 2021 hadde vi en travel måned. Det roet seg med regler og advarsel angående covid -19, slik at vi kunne arrangere det vi ønsket.
Etter årsmøtet den 21. mars i Malungstugua hadde vi satt opp tre arrangementer i planen vår.
1- Åpning av koia i Malungshagan, 7. juni.
2- åpning av stien Sortsjøen rundt 13. juni.
3- åpning av sæterhus på Sorten og lansering av bok 27. juni.

Alle tre arrangementer gikk av stabelen med mange deltagere, blide fjes og godt humør.
Even Sveen fortalte oss om koier i Malungshagan. Der har ljørkoia byttet navn til tårnkoie. Det er tårn over ljoren i taket for at ikke snø og regn skal komme inn. Koia er i sin helhet satt opp av gjenbruksmaterialer fra Slåtsveen i Åsbygda. Det er flere rastebord i hagan og fiskebrygge ut i elva. Idyllisk plass med lavterskeltilbud for våre medlemmer og brukere.
Åpning av Sortsjøen rundt med snorklipp ble foretatt av May Berit og Torbjørn Håkensen. De har brukt utallige timer på å finne den gamle stien, ryddet og lagt til rette for å gå. Tusen takk for en særdeles viktig jobb!
På turen var vi over 50 deltagere!
Åpning av Størhuset på Sortsætra den 27. juni. Med 117 deltagere i strålende vær, var dagen en opplevelse. Hans Kroglund har lagt inn det som sto i Stangeavisa. Størhuset med museum må oppleves for besøkende. Bruk god tid på å lese tavlene som Kulturminnefondet og eiere av sætra Kjersti og Trygve Håland har sponset. Der står hele historien med bilder av Sorten-området.


Separatoren er på plass igjen


Tavler i den åpne bua på Sorten


Litt av Museet og tavler i mjølkebua på Sorten

Artikkelen er hentet fra:
http://www.ratut.no/print_nyhet2007.php?nid=439