• Nyheter
 • Turforslag
 • Fine plasser
 • Bli medlem!

 • Styret/organisering
 • Kontakt oss

 • Medlemsmøter
 • Arrangementer
 • RAT-historie

 • Linker til andre siderSkiltprosjektet godkjent 2017
Publisert av IMG [28.03.15 11:55]
Utskriftsvennlig side

Romedal almenning turstilag har mottatt tilsagn om støtte fra Hedmark Fylkeskommune og Gjensidigestiftelsen sin felles pott til turskiltprosjektet. Skiltene blir satt i produksjon hos Grafika Hamar våren 2015. Det vil i tillegg være stedsskilt og infotavler på aktuelle steder.
Vi har vært så heldige å motta kroner 200 000,- fra fylkeskommunen og Gjensidigestiftelsen, i tillegg har vi fått kroner 50 000,- fra Stange kommune og fra Romedal almenning, tilsammen kroner 100 000,- til samme formålet. Det har gjort oss istand til å starte merking av stier i Romedal almenning etter nasjonal skiltstandard. Vi i RAT er veldig takknemlige for dette.
Skiltene 165 stk kom oss i hende den 14. mai, veldig rask og bra gjennomføring av Ellen Juel Andersen Grafika.
Vi fortsatte arbeidet i 2016 da med å sette opp karttavler og infotavler. Kartavler ble satt opp i nesten hvert kryss langs stiene. Infotavler er satt opp på strategiske steder som ved Malungen, der rondanestien går opp langs Fallåa.
I tillegg satte RAT opp geologitavler ved Sjøenden. Den er utformet av Ole Nashoug.
2016 er hele skiltprosjektet for RAT ferdigstilt og godkjent.


Vi er godt fornøyd med arbeidet. Metallskilting er pent og nokså vedlikeholdsfritt. Skiløypene har benyttet samme type skilt, så vi får en helhet. Rondanestien som går gjennom almenningen, har treskilt. Disse vil bli bli rengjort denne sommeren.
Da skulle de som går på stiene våre være trygge og ikke gå seg bort. Karttavlene viser, her står du.

<<Tilbake


RAT selger bok og kart.
Dette er boka som du kan kjøpe på Jokerbutikken i Åsbygda, Joker i Gata, Romedal Blomster, Fredheim gårdsutsalg og av styremedlemmene. Boka koster kr 330,- Vippsnr: 596587, Romedal Almenning Turstilag.
Boka kom ut i 2021 og omhandler mye av det som skjedde i Romedal Almenning i forrige generasjoner. Boka viser hvor sætrene lå, hvor tømmerfløtingen foregikk og hvor fluktrutene gikk under krigen.
Husk å kjøpe kart som viser stiene i almenningen.

Norgeskart for mobil
Kart for nedlasting som app på mobilen. Kartet viser din posisjon. I dette kartet finner du Romedal almenning turstilags stier. Se etter ikon for appstore.

Norgeskart.no
Kart på mobil hvor du kan søke deg fram til turen din.

Nytt turkart
Kartet kan kjøpes på Nærbutikken i Åsbygda, Joker i Gata, bensinstasjonen i Gata, Romedal blomster, bensinstasjonen i Romedal sentrum, Fredheim gårdsutsalg i Stange Vestbygd og HHT-butikken på Hamar. ESSO-stasjonen i Sand i Nord-Odal har også kart til salgs. Alle styremedlemmene har kartlager, du kan henvende deg til en av oss.

Kartet koster kr 50,-. Vi har et vippsnummer som står i folderen.
Romedal Almenning Turstilag - design/kode: Kroglund Media © 2013-