• Nyheter
 • Turforslag
 • Fine plasser
 • Bli medlem!

 • Styret/organisering
 • Kontakt oss

 • Medlemsmøter
 • Arrangementer
 • RAT-historie

 • Linker til andre siderkulturnvernprisen til RAT
Publisert av Inger Maren Gjerlaug [21.09.18 16:50]
Utskriftsvennlig sideRomedal Almenning Turstilag (RAT) fikk den 16.09.18 overrakt Stanges kulturvernpris på Opsangsætra. Vi i RAT og alle de 70 som møtte opp hadde en strålende dag. Det er fint å møtes slik, turfolk er alltid blide og fornøyde.


RAT fikk overrakt kr 30000,- med diplom, en trekopp, fine ord og blomst av Rønnaug Bysveen fra formannskapet og Line Kongsund fra kulturetaten. Lars Maagaard, leder i Romedal almenning takket oss og overrakte en karaffel i gave. Sven Petter Sinnerud hilste fra Ottestadstien. Vi fikk rosende ord om stiene våre og det arbeidet som i alle disse år siden oppstart, er gjort i almenningen.

Kristian Vasaasen fortalte om sætra og vi gjorde oss kjent på den velstelte sætervangen. Tormod Lillebror Vasaasen spilte hyllest til både Opsangen og Veltsætra slik at vi kjente på den litt ensomme og såre skogstonen og hørte orrhanen spille. Få kan som ham skape stemning med torader. Vakkert.

Inger Maren Gjerlaug på vegne av styret i RAT takker alle som bidro til å gjøre dagen så fin, alle som møtte fram, all god hjemmebakst og kaffekoppen. Takk til Kristian som tok imot oss. Å få kulturvernpris rører oss og forplikter.

<<Tilbake


RAT selger bok og kart.
Dette er boka som du kan kjøpe på Jokerbutikken i Åsbygda, Joker i Gata, Romedal Blomster, Fredheim gårdsutsalg og av styremedlemmene. Boka koster kr 330,- Vippsnr: 596587, Romedal Almenning Turstilag.
Boka kom ut i 2021 og omhandler mye av det som skjedde i Romedal Almenning i forrige generasjoner. Boka viser hvor sætrene lå, hvor tømmerfløtingen foregikk og hvor fluktrutene gikk under krigen.
Husk å kjøpe kart som viser stiene i almenningen.

Norgeskart for mobil
Kart for nedlasting som app på mobilen. Kartet viser din posisjon. I dette kartet finner du Romedal almenning turstilags stier. Se etter ikon for appstore.

Norgeskart.no
Kart på mobil hvor du kan søke deg fram til turen din.

Nytt turkart
Kartet kan kjøpes på Nærbutikken i Åsbygda, Joker i Gata, bensinstasjonen i Gata, Romedal blomster, bensinstasjonen i Romedal sentrum, Fredheim gårdsutsalg i Stange Vestbygd og HHT-butikken på Hamar. ESSO-stasjonen i Sand i Nord-Odal har også kart til salgs. Alle styremedlemmene har kartlager, du kan henvende deg til en av oss.

Kartet koster kr 50,-. Vi har et vippsnummer som står i folderen.
Romedal Almenning Turstilag - design/kode: Kroglund Media © 2013-