• Nyheter
 • Turforslag
 • Fine plasser
 • Bli medlem!

 • Styret/organisering
 • Kontakt oss

 • Medlemsmøter
 • Arrangementer
 • RAT-historie

 • Linker til andre siderHandlingsplan 2020
Publisert av Inger Maren Gjerlaug [22.03.20 18:45]
Utskriftsvennlig side

I skogen kan vi gå. Almenningen er stor og vi kan puste fritt! Her er RATs handlingsplan og turer for 2020. Dette er hva vi planlegger. Noe annet om vi får gjennomført det med tanke på Corona-smitten.


Nå har vi i skrivende stund plassert 27 sætertavler og seks fluktrutetavler i almenningen. Vi har en tavle i produksjon som skal stå på Bjørke. Vi har i løpet av en 14 dagers tid, ferdig til produksjon en ny kartfolder som vi har kalt "sti- og kulturminnekart i Romedal Almenning". Det skal selges for kr 50,- pr kart. Den viser hele stinettet vårt. Vi er igang med en fløtertavle som viser fløterminner langs Fallåa.
Dugnad av størhuset på Søbrynvollen på Sorten sæter starter opp i juni, tror vi.
Vi planlegger restaurering av tømmerrenna i Fallåa om vi får tid i år.
Denne kartleggingen av sætrer og fluktruter fra krigen og fløtertavle forteller oss at vi endelig er klare til å arrangere flotte turer med opplysende stoff om hva vi ser langs stiene. Vi planlegger disse turene i 2020:
14. mai tur til Gammelsætra med plassering av sætertavla og samtidig har vi stiinfo på Kumyrholen. Stifadderne får oppgaver.
19. juni st.Hans i Malungstua.
22 juni tur sammen med Stange HHT fra Gjetholmsjøen-Barkilen- Bjørke.
16 aug. Gransjøen rundt.
6. sept Grytsætra-Gjelbekksætra med bespisning i fjøset.
20.september Sorten sæter, hvor langt har dugnaden kommet?
Dette er forslag til turer som vil vise det RAT har syslet med de siste åra. Sammen med skilting og karttavler og infotavlene er vi stolte over å kunne vise fram stinettet, stier som medlemmene har ryddet og gjort klart for oss.
Vi tar en og en tur og følger instrukser fra helsepersonell og utviklingen av corona-viruset i denne spesielle tiden som rammer hele verden.


<<Tilbake


RAT selger bok og kart.
Dette er boka som du kan kjøpe på Jokerbutikken i Åsbygda, Joker i Gata, Romedal Blomster, Fredheim gårdsutsalg og av styremedlemmene. Boka koster kr 330,- Vippsnr: 596587, Romedal Almenning Turstilag.
Boka kom ut i 2021 og omhandler mye av det som skjedde i Romedal Almenning i forrige generasjoner. Boka viser hvor sætrene lå, hvor tømmerfløtingen foregikk og hvor fluktrutene gikk under krigen.
Husk å kjøpe kart som viser stiene i almenningen.

Norgeskart for mobil
Kart for nedlasting som app på mobilen. Kartet viser din posisjon. I dette kartet finner du Romedal almenning turstilags stier. Se etter ikon for appstore.

Norgeskart.no
Kart på mobil hvor du kan søke deg fram til turen din.

Nytt turkart
Kartet kan kjøpes på Nærbutikken i Åsbygda, Joker i Gata, bensinstasjonen i Gata, Romedal blomster, bensinstasjonen i Romedal sentrum, Fredheim gårdsutsalg i Stange Vestbygd og HHT-butikken på Hamar. ESSO-stasjonen i Sand i Nord-Odal har også kart til salgs. Alle styremedlemmene har kartlager, du kan henvende deg til en av oss.

Kartet koster kr 50,-. Vi har et vippsnummer som står i folderen.
Romedal Almenning Turstilag - design/kode: Kroglund Media © 2013-