• Nyheter
 • Turforslag
 • Fine plasser
 • Bli medlem!

 • Styret/organisering
 • Kontakt oss

 • Medlemsmøter
 • Arrangementer
 • RAT-historie

 • Linker til andre siderÅret 2021 var et aktivt år i RAT.
Publisert av Inger Maren Gjerlaug [10.07.21 13:03]
Utskriftsvennlig sideI juni 2021 hadde vi en travel måned. Det roet seg med regler og advarsel angående covid -19, slik at vi kunne arrangere det vi ønsket.
Etter årsmøtet den 21. mars i Malungstugua hadde vi satt opp tre arrangementer i planen vår.
1- Åpning av koia i Malungshagan, 7. juni.
2- åpning av stien Sortsjøen rundt 13. juni.
3- åpning av sæterhus på Sorten og lansering av bok 27. juni.


Alle tre arrangementer gikk av stabelen med mange deltagere, blide fjes og godt humør.
Even Sveen fortalte oss om koier i Malungshagan. Der har ljørkoia byttet navn til tårnkoie. Det er tårn over ljoren i taket for at ikke snø og regn skal komme inn. Koia er i sin helhet satt opp av gjenbruksmaterialer fra Slåtsveen i Åsbygda. Det er flere rastebord i hagan og fiskebrygge ut i elva. Idyllisk plass med lavterskeltilbud for våre medlemmer og brukere.
Åpning av Sortsjøen rundt med snorklipp ble foretatt av May Berit og Torbjørn Håkensen. De har brukt utallige timer på å finne den gamle stien, ryddet og lagt til rette for å gå. Tusen takk for en særdeles viktig jobb!
På turen var vi over 50 deltagere!
Åpning av Størhuset på Sortsætra den 27. juni. Med 117 deltagere i strålende vær, var dagen en opplevelse. Hans Kroglund har lagt inn det som sto i Stangeavisa. Størhuset med museum må oppleves for besøkende. Bruk god tid på å lese tavlene som Kulturminnefondet og eiere av sætra Kjersti og Trygve Håland har sponset. Der står hele historien med bilder av Sorten-området.


Separatoren er på plass igjen


Tavler i den åpne bua på Sorten


Litt av Museet og tavler i mjølkebua på Sorten


<<Tilbake


RAT selger bok og kart.
Dette er boka som du kan kjøpe på Jokerbutikken i Åsbygda, Joker i Gata, Romedal Blomster, Fredheim gårdsutsalg og av styremedlemmene. Boka koster kr 330,- Vippsnr: 596587, Romedal Almenning Turstilag.
Boka kom ut i 2021 og omhandler mye av det som skjedde i Romedal Almenning i forrige generasjoner. Boka viser hvor sætrene lå, hvor tømmerfløtingen foregikk og hvor fluktrutene gikk under krigen.
Husk å kjøpe kart som viser stiene i almenningen.

Norgeskart for mobil
Kart for nedlasting som app på mobilen. Kartet viser din posisjon. I dette kartet finner du Romedal almenning turstilags stier. Se etter ikon for appstore.

Norgeskart.no
Kart på mobil hvor du kan søke deg fram til turen din.

Nytt turkart
Kartet kan kjøpes på Nærbutikken i Åsbygda, Joker i Gata, bensinstasjonen i Gata, Romedal blomster, bensinstasjonen i Romedal sentrum, Fredheim gårdsutsalg i Stange Vestbygd og HHT-butikken på Hamar. ESSO-stasjonen i Sand i Nord-Odal har også kart til salgs. Alle styremedlemmene har kartlager, du kan henvende deg til en av oss.

Kartet koster kr 50,-. Vi har et vippsnummer som står i folderen.
Romedal Almenning Turstilag - design/kode: Kroglund Media © 2013-